Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

BEATRIX VON STORCH

Političarku njemačkog AfD-a na skupu prosvjednik umazao fekalijama

Autor: Hina

26.08.2023. 18:44
Političarku njemačkog AfD-a na skupu prosvjednik umazao fekalijama

Foto: Beatrix von Storch / Foto ReutersJednu od vodećih političarki AfD-a (Alternative za Njemačku) i zastupnicu te stranke u Bundestagu u petak navečer je jedan od mirnih prosvjednika u gradu Daunu umazao fekalijama za vrijeme javnog nastupa. Beatrix von Storch, zamjenica čelnika stranke, koja se zalaže za planove koji su protiv migranata i zelenih politika, napadnuta je u dvorani u zapadnome gradu Daunu.


Političarka je za dpa rekla da ju je jedan muškarac zamolio za fotografiju i da je bila spremna udovoljiti mu, no umjesto toga ju je namazao izmetom. “Bilo je stvarno odvratno”, rekla je Von Storch.  Muškarca je vrlo brzo svladala policija te je protiv njega povedena istraga. Von Storch je rekla da je podnijela tužbu.


Policija je izvijestila o mirnim prosvjedima oko stotinjak simpatizera AfD-a u Daunu. AfD, populistička stranka utemeljena 2013. na euroskeptičnoj platformi s godinama se pomiče sve više udesno. Njezini su članovi kritični prema imigraciji, islamu i politici zaštite klime.