Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

IDILIČNI PRIZORI

Pogledajte ledenu bajku na Plitvicama

Autor: Marin Smolčić

13.01.2024. 16:33
Pogledajte ledenu bajku na Plitvicama

Foto: NP Plitvička jezeraGotovo cijela Lika jutros je bila odjevena u bjelinu. Nije pala niti pahulja snijega i jutro je bilo sasvim vedro, ali uz nešto više vlage u zraku i temperaturu zraka od minus 7-8 stupnjeva C noćas nas je pohodila „Snježna kraljica“, kao u bajkama znamenitog Andersena. Iz NP Plitvička jezera novinarima je jutros upućeno nekoliko fotografija te ledene raskoši, uz tekst: „riječi su suvišne…“


Cijeli je krajobraz prekrilo inje i na prvi pogled zavaralo posjetitelje kao da je noćas sniježilo. Najhrabriji su se nakon doručka okupljali na vidikovcu No. 1 nadomak Velikog slapa ili dronovima snimali razmetljivu ljepotu najljepšeg hrvatskog nacionalnog parka koji uistinu u vrijeme trajanja svih 365 dana godišnje ima svoje istinske zaljubljenike.


Foto: NP Plitvička jezera


Koliko smo uspjeli doznati, u dušu ove ljepote proniklo je jutros nešto posjetitelja iz država Dalekog Istoka pa su jutarnje priče i žubor Velikog slapa slušali uglavnom gosti pristigli iz Kine i Južne Koreje, a bilo je tek nešto Nijemaca, Talijana i domaćeg svijeta. U svemu ovome riječi su doista suvišne i jednako znače na svim jezicima svijeta.