ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

VLADIN PRIJEDLOG

Plenković: Zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a na plin

Autor: Hina

07.03.2023. 19:53
Plenković: Zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a na plin

Foto: Davor Kovačević/NLPredsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković najavio je u utorak da će Vlada već na sjednici u četvrtak predložiti zakonske izmjene Zakona o PDV-u gdje će i dalje zadržati najnižu stopu PDV-a za plin.


Tako ćemo na konkretan način pomoći hrvatskim građanima, isto tako im je snižena stopa koja se odnosi na pelete, sječke, ogrjev, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.


Plenković je izvijestio i da su danas predstavili koalicijskim partnerima i vodstvu stranke konture novoga paketa pomoći građanima na kojem resori rade proteklih tjedana i koje će biti predstavljene sredinom idućega tjedna.
On će biti, kao što su i svi do sada bili, sveobuhvatan, snažan, primjeren trenutku, dobro kalibriran i pomoći će onima kojima je pomoć u ovome trenutku najpotrebnija, rekao je.


Među ostalim, najavio je i da će se riješiti pitanje radnica “Orljave” i da će one sutra u 12 sati biti u Vladi.


Izrazio je zadovoljstvo rastom BDP-a – u četvrtom kvartalu 4 posto, rast u ovoj velikoj kriznoj godini 2022. je bio 6,3 posto. To je, kaže, po dostupnim informacijama među četiri najbolja rezultata na razini zemalja Europske unije.


Svega su Irska, Rumunjska i Cipar bili bolji od nas, prema tome u samom smo vrhu, poručio je premijer i dodao kako se vidi da inflacija usporava.


Plenković je ustrajao i u namjeri promjene Zakona o kaznenom postupku.