Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Javno izložen

Peleov lijes dopremljen na Santosov stadion

Autor: Hina

02.01.2023. 12:13
Peleov lijes dopremljen na Santosov stadion

Foto: ReutersLijes s posmrtnim ostacima legendarnog brazilskog nogometaša Pelea, dopremljen je u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu na Santosov stadion, gdje će biti javno izložen.


Iako je lijes dopremljen u ranim jutarnjim satima, ispred stadiona Urbano Caldeira u priobalnom gradiću Santosu, već su se počeli okupljati navijači da bi se oprostili od ponajboljeg nogometaša svih vremena.


Lijes s Peleovim tijekom dopremljen je iz bolnice Albert Einstein u Sao Paulu, udaljenoj oko 80 km od Santosovog stadiona, u kojoj je Pele umro u četvrtak, u dobi od 82 godine, nakon dugotrajne borbe s rakom debelog crijeva.
Prema informacijama koje je objavio Santos, klub u kojem je Pele proveo 18 godina igračke karijere, lijes će biti smješten u središnji krug travnjaka na stadionu Urbano Caldeira, poznatijeg pod nazivom Vila Belmiro.


Navijači će moći proći pokraj lijesa na udaljenosti od oko pet metara. Prema najavama, i novoizabrani brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva će doći odati počast nogometnom velikanu, čiji će lijes biti izložen 24 sata.


Peleov ispraćaj će biti u utorak, a pogrebna povorka će proći i kroz naselje u kojem još uvijek živi Peleova 100-godišnja majka.