Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SVETI OTAC

Papa Franjo dobro se oporavlja nakon operacije

Autor: Hina

13.06.2023. 19:22
Papa Franjo dobro se oporavlja nakon operacije

Foto: ReutersGotovo tjedan dana nakon komplicirane operacije abdomena, oporavak pape Franje protječe dobro, izvijestio je u utorak Vatikan. Papa (86) je dobro spavao u noći na utorak, a rezultati krvnih pretraga su normalni, rekao je glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Poglavar Katoličke crkve nastavlja s fizioterapijom disanja u rimskoj bolnici Gemelli.


Ujutro u utorak, papa Franjo je radio, čitao i molio se u svojoj privatnoj kapeli, rekao je Bruni. Sveti Otac je u srijedu bio povrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile pod općom anestezijom. Prema riječima liječnika, operacija je bila uspješna.


Tijekom oporavka, Papa je počeo raditi u svome papinskom stanu na 10. katu bolnice i, prema Vatikanu, također je počeo raditi prve korake. Prema savjetu medicinskog tima, još uvijek ne smije stajati, a u nedjelju je prvi puta u svome pontifikatu bio prisiljen preskočiti blagoslov. Sveta Stolica svakodnevno šalje zdravstvena izvješća o stanju pape Franje, ali dosad još nije objavila fotografiju nakon operacije.


Foto: Reuters