Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bolnica Sestre milosrdnice

Onkološka pacijentica sedam mjeseci nije vidjela patohistološki nalaz, slijedi istraga

Autor: Hina

17.02.2023. 11:39
Onkološka pacijentica sedam mjeseci nije vidjela patohistološki nalaz, slijedi istraga

Foto: Željko Lukunić/PIXSELLBolnica Sestre milosrdnice ustvrdila je u petak da je onkološka pacijentica, koja ju je optužila da joj je nalaz o malignoj bolesti bio uskraćen sedam mjeseci, bila upućena liječniku specijalistu kod kojeg je otišla tek nakon šest mjeseci, te da se slučaj istražuje.


Pacijentica Lina Budak u intervjuu za Index iznijela je niz optužbi na rad Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. U njima tvrdi da joj je sedam mjeseci bio uskraćen patohistološki nalaz pretraga koje je obavila u toj bolnici, a koji je potvrdio da boluje od karcinoma dojke.


Istaknula je da ta bolnica ni njoj niti njenom obiteljskom liječniku taj ključan nalaz nije dostavila, a on je, punih sedam mjeseci bio u bolnici, bez da ga je pritom pregledao liječnik.
Pacijentica je, nakon svega, otišla na liječenje u Njemačku gdje je operirana. Sada u Hrvatskoj čeka nastavak liječenja, a o svom slučaju upitala je i službenu pritužbu bolnici.


Iz KBC-a Sestre milosrdnice istaknuli su da sve navode koje je iznijela utvrđuje inspekcija Ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor te bolnice.


Ističu da je Budak, nakon obavljenih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled lijedniku specijalistu za utvđivanje i priopisivanje dijagnoze te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka.


“Pacijentica se na pregled javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci”, ističu u priopćenju, ne komentirajući tvrdnju o neustupljenom nalazu.


Dodaju da će inspekcija i povjerenstvo utvrditi činjenice iz njezinih pritužbi i cijelom slučaju dati pravorijek.