Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odluka nakon izvida

ODO u Rijeci zaprimilo izvješće o Platku - potrebni dodatni izvidi

Autor: Hina

03.02.2023. 12:32
ODO u Rijeci zaprimilo izvješće o Platku - potrebni dodatni izvidi

Foto: Goran Kovačić/PIXSELLOpćinsko državno odvjetništvo (ODO) u Rijeci u petak je izvijestilo da je, nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća, odlučilo kako su u vezi s nedavnom tučnjavom na Platku potrebni dodatni izvidi nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će objaviti priopćenje.


Iz Državnog odvjetništva navode da ono ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no da zbog velikog interesa javnosti i više upita, odgovaraju da je Državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće PU primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.


“Nadležno ODO u Rijeci je nakon analize zaprimljenog izvješća odlučilo da je, na temelju Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici.“
Riječko tužiteljstvo u četvrtak je priopćilo da ih Policijska uprava primorsko-goranska do tada nije izvijestila o tučnjavi na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, o čemu su saznali iz medija, pa je zatražena dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.


Policija je jučer izvijestila da će petoricu sudionika tučnjave na Platku prekršajno prijaviti, no među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, kako je ranije objavljeno.


Incident se dogodio u nedjelju na skijalištu Platak, nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.


Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba pa je troje ozlijeđenih završilo u riječkom KBC-u gdje je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama.