Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ISTRAGA U ATENI

Objavljeno za što se sve tereti uhićeni grčki huligan

Autor: Hina

19.08.2023. 10:06
Objavljeno za što se sve tereti uhićeni grčki huligan

Foto: TwitterGrčki mediji objavili su danas detalje jučerašnjeg uhićenja navijača Panathinaikosa, kojeg se smatra “mozgom” i glavnim organizatorom krvavog navijačkog sukoba u Ateni, u kojem je prošlog ponedjeljka život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris.


Radi se 43-godišnjaku koji je uhićen jučer na području Gyzija, a navodno je identificiran preko video snimki koje su se pojavile nakon nereda. Portal Protothema navodi kako se radi o navijaču otprije poznatom policiji, koji je sudjelovao u raznim huliganskim incidentima, a čak je i sam bio ozlijeđen u tučnjavi ispred Žalbenog suda.


Istražitelji imaju indicije kako je uhićeni bio organizator napada i da je bio u izravnim kontaktima s pripadnicima BBB-a koje je savjetovao kako doći do Grčke i kasnije do Atene. Ne isključuje se i mogućnost da je on organizirao naoružavanje hrvatskih huligana noževima, palicama, pajserima i bakljama.
ERT piše i kako se uskoro očekuje raspisivanje novih naloga za uhićenje, te da su identificirani još neki huligani. U Ateni još traje usporedba DNK materijala uhićenih s onim što je pronađeno na mjestu sukoba, na kojem je preminuo Katsouris. No neslužbene informacije govore da dosad još nije došlo do poklapanja.


Grčka policija objavila je kako se 43-godišnjaka tereti za udruživanje u zločinačku organizaciju, korištenje eksploziva, nabavu veće količine ekplozivnih i zapaljivih tvari, nasilje, nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda, oštećenje tuđe stvari, upotrebu oružja, protuzakonitu upotrebu svjetlećih raketa i ostalo.


Objavljeno je i kako su u pretresu kuće, automobila i motocikla uhićenog nađene dvije metalne bejzbolske palice i kacige. Oduzeti su mu i mobitel i računalo.