Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

'RAZVIJAMO NEŠTO BOLJE'

Musk objavio da će Twitter korisnicima ukloniti opciju koja omogućuje blokiranje

Autor: Hina

19.08.2023. 09:48
Musk objavio da će Twitter korisnicima ukloniti opciju koja omogućuje blokiranje

Foto: ReutersDruštvena mreža X, ranije poznata kao Twitter, uklonit će opciju koja korisnicima omogućuje blokiranje drugih računa, rekao je u petak vlasnik Elon Musk u još jednom kontroverznom potezu u tvrtki koju je kupio prošle godine. Funkcija blokiranja na X-u omogućuje korisniku da zabrani određenim računima da ih kontaktira, vidi njihove objave ili ih prati.


“Blokiranje će biti uklonjeno, osim za DM-ove”, rekao je Musk u objavi na mreži, misleći na izravne poruke.


Rekao je da će X zadržati “mute” funkciju koja sprječava korisnika da vidi određene račune, ali za razliku od blokiranja, ne upozorava drugi račun na tu radnju. Tehnološki milijarder opisao je sebe kao zagovornika slobode govora, no neki kritičari kažu da je njegov pristup neodgovoran.
Istraživači su otkrili porast govora mržnje i antisemitskog sadržaja na platformi nakon njegovog preuzimanja, a neke su vlade optužile kompaniju da ne čini dovoljno po pitanju ograničavanja sadržaja.


Uklanjanje opcije blokiranja moglo bi dovesti X u sukob sa smjernicama Apple Storea i Alphabet Google Playa. Odgovarajući na objavu aktivistice Monice Lewinsky koja je pozvala X da zadrži “ključni alat za sigurnost ljudi na internetu”, izvršna direktorica Linda Yaccarino stala je u Muskovu obranu.


“Sigurnost korisnika na X-u naš je prioritet broj jedan. Razvijamo nešto bolje od opcije blokiranja i “mute”. Povratne informacije su dobrodošle”, objavila je Yaccarino.