Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kraljevska obitelj

Novopečeni kralj u društvu supruge i jednog dijela obitelji Božić tradicionalno proslavio u Sandringhamu

Autor: Hina

25.12.2022. 17:22
Novopečeni kralj u društvu supruge i jednog dijela obitelji Božić tradicionalno proslavio u Sandringhamu

Foto: ReutersBritanska kraljevska obitelj obnovila je u nedjelju, nakon trogodišnje pauze, dugogodišnju tradiciju sudjelovanja u božićnoj službi u Sandringhamu na istoku zemlje gdje tradicionalno provodi blagdane.


Kralj Karlo i kraljica Camilla predvodili su povorku, a pratili su ih prijestolonasljednik princ William i njegova supruga, princeza Kate.


Prisutan je bio i princ Andrew, Charlesov mlađi brat koji se rijetko viđa u javnosti nakon što je otkriveno da je upleten u seksualne skandale povezane s američkim financijerom Jeffreyjem Epsteinom i njegovom britanskom suradnicom Ghislaine Maxwell.
Mnoštvo ljudi okupilo se kako bi pozdravili članove kraljevske obitelji dok su hodali od dvorca Sandringham House do crkve u sklopu posjeda.


Pandemija je prethodnih godina prekinula tu tradiciju. Kraljica Elizabeta II., koja je umrla 8. rujna, božićno je vrijeme tada provodila u Windsoru zapadno od Londona.


Komemoracija pokojnoj kraljici bila je u središtu ovogodišnjeg slavlja.


Kate je koncert božićnih pjesama na Badnjak posvetila pokojnoj kraljici i njezinoj “nevjerojatnoj ostavštini” koja je “istinski nadahnula mnoge od nas”.