Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

DARIVANJE

Novi darovi Svetog Nikole iz Zadra: električni Mercedes i hrpa darova!

Autor: Marin Smolčić

07.12.2023. 12:52
Novi darovi Svetog Nikole iz Zadra: električni Mercedes i hrpa darova!

Foto: Marin SmolčićOdjel Pedijatrije Opće bolnice Gospić posjetio je danas Sveti Nikola. Dan kašnjenja opravdavao je „silnim obavezama i nastojanjima da daruje svako dijete“. Ovom prigodom odjelu Pedijatrije je novi električni Mercedes dovezao mnoštvo darova. Uručenju je ispred humanitarne udruge „fra Mladen Hrkač“ prisustvovao predsjednik udruge Ivan Soldo, odjeven u kostim Svetog Nikole, kao  i donatorica udruge Marija Miličević iz Zadra. Zahvaljući na poklonima ravnateljica Opće bolnice Gospić mag. Sandra Čubelić je rekla:.


-Ovo je još jedna akcija i donacija udruge koja želi razveseliti djecu i darivati ih za blagdan Svetog Nikole i na taj način humanizirati boravak djece na liječenju u bolnici. Akcija se zove „Vozi s osmijehom“. Kao što ste vidjeli interes djece za vožnju autićem je jako veliki. Tako smo uz mnoštvo televizora, igrice i igračke, uz dobro opremljenu čitaonu dobili danas i električni autić koji su s radošću prihvatili dječaci i djevojčice, zaključila je ravnateljica mag. Sandra Čubelić.


Na ove riječi se nadovezao „Sveti Nikola“ Ivan Soldo rekavši kako je ovo tek jedna od uspješno provedenih akcija na području Hrvatske i BiH.
-Opća bolnica Gospić već godinama se s pravom diči svojom postignućima, a posebno Pedijatrijom pa smo odlučili darivati ovaj odjel s električnim autićem i mnoštvom darova. Naša iskustva su pokazala da se djeca uz mnoštvo sadržaja za igru osjećaju opuštenije i lakše provedu boravak na bolničkom liječenju. Ovakve akcije uvelike olakšavaju rad medicinskog osoblja, smanjuju dječji plač na bolničkim hodnicima i sve više ga zamijenjuje smijeh i radost malih pacijenata. Usput će ovaj autić poučiti djecu o kulturi i ponašanju u prometu, tako da će imati i pragmatičnu primjenu, rekao nam je Ivan Soldo, predsjednik humanitarne udruge „fra Mladen Hrkač“.


Pred mini Mercedesom odmah se stvorio red potencijalnih vozača. Prvi ga je povezao šestogodišnji Gabrijel kojemu je Sveti Nikola odmah nakon sjedanja za upravljač rekao kako je u vožnji obavezno korištenje zaštitnog pojasa.