Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Suradnja s HŽ-om

Nove noćne linije vlakova za žitelje Ličko-senjske županije

Autor: Marin Smolčić

10.10.2023. 08:36
Nove noćne linije vlakova za žitelje Ličko-senjske županije

Foto: IlustracijaVeć drugu godinu zaredom Ličko-senjska županija osigurala je svim umirovljenicima koji imaju prijavljeno prebivalište na području županije da ostvaruju pravo na besplatan prijevoz vlakom na cijelom području Republike Hrvatske i to u svim smjerovima i u neograničenom broju putovanja. Temeljem Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. nastavlja se pilot projekt povoljnijeg prijevoza redovitih studenata kojim im se po jedinstvenoj cijeni od 9,95 eura mjesečno omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske.


Naime, svim redovnim studentima s područja Ličko-senjske županije trošak kupnje mjesečne karte snositi će Ličko-senjska županija te će studenti s prebivalištem na području Ličko-senjske županije imati uslugu prijevoza vlakom besplatno. Redovni studenti koji imaju prebivalište na području Ličko-senjske županije i studiraju na području Republike Hrvatske tijekom akademske godine 2023./2024. ostvaruju pravo na besplatna svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, odlasci na ljetovanje i druga putovanja na području Republike Hrvatske. Nove benefite komentirao je župan Ernest Petry.


– Zahvaljujem Upravi HŽ Putničkog prijevoza na uvođenju novih noćnih željezničkih linija, a sve kako bi studenti s područja Ličko-senjske županije mogli dolaziti svojim domovima češće jer se predmetnim linijama isključivo vodila briga o potrebama studenata. Isto tako zahvaljujemo i HŽ Putničkom prijevozu koji je omogućio da svi studenti rezervaciju prijevozne karte mogu učiniti putem e-maila: [email protected]
Ovim putem obavještavamo stanovnike s područja Ličko-senjske županije o izmjenama voznog reda vlakova odnosno da je u primjeni novi vozni red HŽ u kome je uveden dodatni vlak tijekom vikenda na relaciji Zagreb – Split (petkom) te Split – Zagreb nedjeljom), istaknuo je župan Ernest Petry.


U voznom redu 2022./2023., vlakovi će uz postojeće linije dodatno voziti po sljedećem noćnom voznom redu:


NEDJELJOM:
Vlak 1820 Split (20.59 h) – Lovinac (1.06h) – Gospić (1.41h) – Ličko Lešće (2.09h) – Vrhovine (2.24h) – Zagreb – Glavni kolodvor (5.40h)


PETKOM:
Vlak 1821 Zagreb – Glavni kolodvor (22.30h) – Vrhovine (1.54h) – Ličko Lešće (2.09h) – Gospić (2.38h) – Lovinac (3.06h) – Split (7.04h)