Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uspješno apliciranje

Nova sredstva za realizaciju infrastrukture u općini Lovinac

Autor: Marin Smolčić

13.04.2023. 12:54
Nova sredstva za realizaciju infrastrukture u općini Lovinac

Foto: Marin SmolčićNa zadnji natječaj  za sredstva Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026 prijavila se i lička Općina Lovinac. Uspješno je aplicirala potrebnu dokumentaciju i dobila bespovratna sredstva u iznosu od 60.979,48 eura. Sredstva će biti iskorištena za izradu projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu javne infrastrukture na području ove općine.


Projekt je prijavljen na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom “Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije”. Cilj poziva bio je pripremiti zalihu brojnih  projekata u navedenim područjima, a prihvatljivi prijavitelji mogli su dobiti bespovratna sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Projekt koji je prijavila Općina Lovinac obuhvaća energetsku obnovu triju općinskih zgrada – zgrade općine u Lovincu, kao i  društvenih domova u naseljima Ličko Cerje i Ričice. Osim toga, planira se izrada projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu javne rasvjete na području cijele općine Lovinac.


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odobrilo je sufinanciranje Projekta bespovratnim sredstvima još 17. veljače 2023. godine, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u travnju ove godine između načelnika Općine Lovinac, Ivana Miletića, i resornog Ministarstva. Prema ugovoru, Ministarstvo će dodijeliti općini 60.979,48 eura bespovratnih sredstava, dok će Općina Lovinac osigurati dodatnih 6.775,51 eura za ukupno prihvatljive troškove izrade projektne dokumentacije.