ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Burna saborska rasprava

Nakon jučerašnjeg ispada, Vidović Krišto traži da se predsjednika Sabora razrješi dužnosti

Autor: Hina

24.02.2023. 17:01
Nakon jučerašnjeg ispada, Vidović Krišto traži da se predsjednika Sabora razrješi dužnosti

Foto: Patrik Maček/PIXSELLSaborska zastupnica Karolina Vidović Krišto izvijestila je u petak da će idući tjedan započeti s prikupljanjem potpisa zastupnika za razrješenje Gordana Jandrokovića s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, smatrajući da onemogućuje parlament da kontrolira Vladu.


Vidović Krišto smatra da Jandroković vodi Hrvatski sabor “na način da ga onesposobi, kako ne bi bio u mogućnosti kontrolirati vladu, što je ustavna i demokratska obveza hrvatskog parlamenta”, navela je u priopćenju.


Predsjednika Sabora kritizirala je zbog vođenja jučerašnje sjednice, na kojoj je kazala da Jandroković potkupljuje medije putem agencije Real grupa te da je korupcija u Hrvatskoj pošti pod njegovim kontrolom, na što joj je Jandroković odgovorio da je “lažljivica i klevetnica” te da pokaže dokaze kada nekoga optužuje za kriminal i korupciju.
“Na jučerašnjoj se sjednici na razumljivo formulirane argumente o njegovom sudjelovanju u korupciji pravio kao da te argumente ne čuje, tvrdio da nisu izrečeni i vrijeđao zastupnike na osobnoj razini. Takva osoba ne može biti predsjednik Sabora, ali ni akter političkog života demokratske Hrvatske”, dodala je Vidović Krišto.


Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost napominje da je predsjednik Sabora “vjerni suradnik korumpiranih struktura, kao i dobar dio hrvatske političke scene”, dok blokiranje rada Sabora smatra jednim od “ključnih udaraca hrvatskom pravnom poretku”.