Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nova paklena naprava

Na gradilištu ceste pronađena aviobomba: “Staju svi radovi, sve što proizvodi vibracije”

Autor:

17.03.2023. 20:23
Na gradilištu ceste pronađena aviobomba: “Staju svi radovi, sve što proizvodi vibracije”

Foto: Screenshot RTLU jeku priprema za evakuaciju stanovništva i uklanjanja protubrodske mine iz riječke luke na gradilištu ceste D 403 pronađena je bomba. Vjerojatno je riječ o aviobombi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata, javlja RTL.


“Danas, 17. ožujka policija je zaprimila dojavu da je na gradilištu na području Mlake u Rijeci tijekom izvođenja radova pronađen predmet nalik na minsko-eksplozivno sredstvo.


Planira se izmještanje i uništenje


Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici nadležne policijske postaje, kao i stručno osposobljeni djelatnici za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da je riječ o avionskoj bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata.
Policijski službenici osiguravaju mjesto pronalaska te će o javnost biti pravodobno obaviještena o daljnjim postupanjima radi izmještanja i uništenja navedene avionske bombe”, izvijestila je riječka policija.


Ovu staru zahrđalu bombu radnik je iskopao bagerom, a radovi su odmah morali biti zaustavljeni.


“Bagerist je mislio da je stari bojler”


Bomba je pronađena na području u neposrednoj blizini negdašnje tvornice Torpedo i postrojenja bivše riječke rafinerije, na gradilištu ispod trgovačkog centra ZTC.


Cijelo područje osigurava policija, a prema informacijama RTL-a bomba je promjera 40 centimetara.


Martin Abramović, predstavnik Hrvatskih cesta za Danas kaže da su je uočili radnici tijekom iskopa kružnog rakrižja.


Bagerist uočio da je nešto iskopano, mislio da je stari bojler, ali primijetio da liči na bombu pa je to dojavio poslovođi, on inženjeru, a on je onda pozvao MUP.


“Ograđeno je kompletno sve u krugu 50 m od naprave, staju svi radovi, sve što proizvodi vibracije, na minimum je ograničeno i kretanje pješaka. Dok se ne ukloni, nema ništa od strojeva”, kaže Abramović za Danas.