Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Slučaj "Kokain"

MUP: Priča o policajcima koji šmrču kokain je potpuna izmišljotina

Autor: Hina

26.01.2023. 14:23
MUP: Priča o policajcima koji šmrču kokain je potpuna izmišljotina

Foto: PixabayMinistarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je događaj u kojem policajci šmrču kokain izmišljen, osvrćući se na nedavno izrečene tvrdnje liječnika za ovisnosti Slavka Sakomana.


U priopćenju navode da je policija nakon Sakomanova gostovanja 24. siječnja u televizijskoj emisiji gdje je rekao da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policajci na intervenciju donijeli i konzumirali kokain, „odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti”.


Obavili su niz razgovora, “počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja”.
“Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena”.


To je, dodaju, izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, “navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti”.


Također je utvrđeno da je ta osoba “novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile”.


Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno “začinjena” obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu, navodi MUP.


Pojašnjavaju da je provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja.


“Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana RH.


Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanijeta je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice”, priopćio je MUP.