Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NEVJEROJATAN SLUČAJ

Slavko Sakoman razotkrio hrvatske policajce koji šmrču kokain

Autor: P. N.

24.01.2023. 12:12
Slavko Sakoman razotkrio hrvatske policajce koji šmrču kokain

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELLPsihijatar Slavko Sakoman gostovao je u Novom danu gdje je ispričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine, na Staru godinu, kada su policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu.


Ovaj stručnjak za liječenje ovisnosti za sporni je slučaj saznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Naime, majka liječenog ovisnika požalila mu se da je redovnim testiranjem sina otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.


“Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…”, ispričao je poznati hrvatski psihijatar Slavko Sakoman.
Iz razgovora s majkom i sinom otkrio je da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.


“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, istaknuo je psihijatar.


“To je nedvojbeno da je bilo. Ne bih želio da niti jedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu. Droga je ozbiljan problem, moramo ga rješavati”, upozorava Sakoman koji je o svemu spreman i svjedočiti nadležnim tijelima ako ga pozovu.


“Meni to nije nikakav problem”, rekao je pojašnjavajući da bi bilo blesavo da takvu izjavu samo tako prenese javnosti ako nije potpuno siguran u istinitost.


“Ne bih volio da mi netko začepi usta na neki određen način. I toga je bilo. S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom. To je bilo 2006. godine. SOA je bila umiješana u cijeli cirkus. Očekujem javnu raspravu pokrenutu o vlasti o pitanju zloupotrebi droga”, zaključio je Sakoman.