ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

pozvao na solidarnost

Mons. Kutleša izrazio sućut obiteljima stradalih u nevremenu

Autor: Hina

21.07.2023. 09:41
Mons. Kutleša izrazio sućut obiteljima stradalih u nevremenu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELLZagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša izrazio je iskrenu sućut obiteljima i prijateljima stradalih u olujnom nevremenu u srijedu, pozvao na solidarnost prema bližnjima u potrebi te na zahvalnost volonterima i svima koji su pomagali stradalima.


„Molimo za brzi oporavak nevremenom pogođenih područja. Neka naše zajedništvo i zajednička molitva budu snažni temelji zajedničkih napora oko njihove obnove“, istaknuo je mons. Kutleša u petak u poruci pogođenima nevremenom na zagrebačkom području i u drugim dijelovima Domovine.


„Srce mi je ispunjeno tugom i sućuti dok vam se obraćam prigodom strašnih posljedica nevremena (…) Neka moje riječi pronađu put do vaših srdaca i donesu Božji mir i utjehu usred ove teške situacije“, naveo je nadbiskup.
Izrazio je iskrenu sućut obiteljima i prijateljima onih koji su izgubili živote. „Neka Gospodin, u svojoj neizmjernoj dobroti i ljubavi, bude snaga svima koji pate zbog gubitka voljenih. Neka pokojnici pronađu vječni mir i svjetlost u Božjoj nazočnosti“, naveo je i pozvao da vjera u ovim trenucima bude uporište i izvor hrabrosti.


Mons. Kutleša pozvao je na solidarnost prema bližnjima u potrebi. „Neka nas ovo teško iskustvo potakne da iskazujemo brigu i ljubav prema onima koji su izgubili domove i imovinu. Budimo ruka koja pruža pomoć, utjehu i podršku kako bismo zajedno prebrodili ove teške trenutke“, kazao je.


„Ne zaboravimo, također, zahvaliti hrabrim volonterima, službama i osobama koje nesebično riskiraju svoje živote kako bi pomogli drugima. Neka Gospodin nagradi njihovu hrabrost i nesebičnost“, napisao je zagrebački nadbiskup.


Pozornost je skrenuo i na važnost očuvanja prirode koja nas okružuje.


„Na kraju, neka nas nevrijeme podsjeti na važnost prirode koja nas okružuje. Neka nas potakne da još pažljivije čuvamo i štitimo darove koje nam je Bog dao, da budemo ekološki osviještena zajednica koja prirodu čuva saveznikom i darom budućim generacijama“, naveo je mons. Kutleša.


„Uzdižem svoje molitve prema Nebu i molim vas da mi se pridružite u molitvi. Neka vas Gospodin blagoslovi i sačuva u ovim izazovnim vremenima“, stoji u nadbiskupovoj poruci.