Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Predsjednički izbori

Milanović za novi mandat još nema izazivača, ali ni potpore - osim SDP-a

Autor: Hina

01.03.2023. 11:47
Milanović za novi mandat još nema izazivača, ali ni potpore - osim SDP-a

Foto: Davor Kovačević/NLPredsjednik Zoran Milanović za novi mandat još nema izazivača, ali ni potpore osim SDP-a, piše u srijedu Večernji listi, navodeći da će svoje kandidate za predsjedničke izbore imati i Možemo i Centar, ali ih neće objaviti prije jeseni, piše u srijedu Večernji list.


Iako je do predsjedničkih izbora manje od dvije godine, aktualni predsjednik Zoran Milanović još nema nijednog jasnog izazivača, navodi dnevnik. Čak se ni iz vladajućeg HDZ-a nitko jasno za sada ne “gura” u tu utakmicu i tek je u stranačkim kuloarima počela “licitacija” s određenim imenima.


Što prije ipak nije bio slučaj jer, usporedbe radi, kada su iza bivših predsjednika države Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović bile tri godine mandata, situacija je ipak bila drukčija.
Pa je tako u ovo vrijeme Ivo Josipović već naslućivao da bi mu protukandidatkinja iz HDZ-a mogla biti Kolinda Grabar-Kitarović, kao što se nakon treće godine mandata Kolinde Grabar-Kitarović u SDP-u već moglo čuti da bi njihov kandidat na predsjedničkim izborima mogao biti Zoran Milanović.


Kalkuliranje ovog puta i nije neobično s obzirom na to da će se prije idućih predsjedničkih izbora održati i parlamentarni izbori i izbori za EU parlament pa strankama Pantovčak u ovom trenutku, očekivano, nije glavni prioritet i svi će prvo čekati rasplet situacije na izborima za parlament, pišu novinarke Večernjeg lista Petra Maretić Žonja i Iva Boban Valečić