Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Nakon brojnih dojava

Milanović: Autore lažnih dojava treba locirati i uhititi

Autor: Hina

06.12.2022. 14:24
Milanović: Autore lažnih dojava treba locirati i uhititi

Foto: Davor KovačevićPredsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je izjavio kako misli da lažne dojave o bombama nemaju veze s Ukrajinom, te poručio da njihove autore treba locirati i uhititi jer je stvaranje panike među građanima kažnjivo djelo.


“Locirati i uhititi – to su očito ljudi koji nemaju ta sredstva (bombe) na raspolaganju, niti njima upravljaju, ali imaju kapacitet da siju strah i paniku među ljudima, a to je kažnjivo”, izjavi je Milanović novinarima u Dubrovniku komentirajući jučerašnje lažne dojave o bombama u 16 županija.


Dodao je i kako smatra da to nema veze s Ukrajinom, kako neki tvrde.
“To je isti pečat koji je udaran zadnje dvije do tri godine. Radi se o  ljudima koji su vrlo agresivni, ali ne predstavljaju organizacijsku opasnost. Ne vidim vezu s Ukrajinom”, rekao je predsjednik.


Predsjednik se osvrnuo i na iznenadnu smrt umirovljenog generala Pavla Miljavca, istaknuvši da je bio prijatelj i “jedan od pravih ljudi”.


“Moj dobar znanac, mogu reći i prijatelj, puno smo razgovarali zadnjih 10-ak godina, najviše o ratu i poraću”, rekao je Milanović o Miljavcu koji je umro u noći s ponedjeljka na utorak.


Rekao je i da je Miljavac bio u dobroj tjelesnoj spremi, no i da ga je korona “povukla natrag”.


“Pao je radeći na viljuškaru u pogonu tvornice”, rekao je Milanović dodavši kako je mislio da Miljavčevo stanje nije tako ozbiljno da se ne bi izvukao.


“No, jutros sam bio jadan kada sam to čuo. Umro je, nažalost, sućut obitelji. Bio je jedan od pravih ljudi”, rekao je Milanović u Dubrovniku gdje je odao počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja.