Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mia Zara Burčul u petoj sezoni Igre prijestolja!?

Autor: Ivana Jurišić

29.04.2013. 22:00
Mia Zara Burčul u petoj sezoni Igre prijestolja!?

Foto: Fabio ŠIMIĆEVMlada glumica, koja je našim sugrađanima za sada poznata samo kao kćer poznatoga zadarskog glumca Zdenka Burčula, prošlu sezonu oduševila je londonsku kazališnu publiku kao krvava mađarska grofica Elizabeta Bathory
Zadrani posljednjih dana u šetnji gradom mogu vidjeti glumicu Miju Zaru Burčul, našim sugrađanima za sada poznatu samo kao kćer poznatog zadarskog glumca Zdenka Burčula. Mlada glumica se nakon naporne kazališne sezone u Londonu, koja je za nju prošla u znaku krvave mađarske grofice Elizabete Bathory, vratila u Zadar gdje dane provodi pripremajući se za ulogu u Strindbergovoj Gospođici Juliji. U toj ćemo je ulozi gledati u lipnju.
Mia je rodni Zadar napustila s 18 godina kada je otišla u Australiju, gdje je 2005. godine diplomirala na Australian Academy of Dramatic Arts, koju su pohađale Cate Blanchett i Nicole Kidman. Nakon Australije mlada je glumica pronašla svoj dom u Londonu gdje posljednjih godina niže samo glumačke uspjehe.
– Mogu reći da trenutačno živim svoj san i nadam se da se neću tako uskoro probuditi iz njega.
Kako ste uspjeli doći do uloge za monodramu po priči Edgara Allana Poea “Crni mačak”?
– Susret s redateljem Andyjem McQadeom se dogodio sasvim slučajno 2011. gdine. Jednog dana sam se probudila i otišla na ne znam koju audiciju, koje su sastavni život svakog mladog glumca. Nakon mog monologa redatelj se ustao i rekao mi da u 20 godina rada s glumcima nikad nije glumici na licu mjesta dao glavnu rolu. Još uvijek u šoku zbog njegovih riječi, pozvala sam ga na piće u pub gdje smo popodne proveli pričajući o ulozi. I to je bio početak jedne prekrasne poslovne priče koja traje i danas.
Kako ste se uživjeli u ulogu žene koja je u povijesti zapamćena kao krvoločni serijski ubojica?
– Začuđujuće lako, vjerojatno zato što Elizabetu nikad nisam gledala kao krvoločnog ubojicu. Morate biti svjesni kako je Elizabeta bila iznimno inteligentna žena, perfekcionist u svakom pogledu čiji je jedini nedostatak bila nevjerojatna taština. Bila je boležljiva kao dijete, roditelje gotovo nikad nije viđala.
Ulogu mađarskog kralja glumi Ross Mullan kojega naša publika ima priliku vidjeti u Igri prijestolja (Game of Thrones). Kako je bilo raditi s njim?
– Ross je pravi profesionalac i užitak je biti s njim na sceni. Tijekom rada na predstavi postali smo pravi prijatelji. I sama sam upoznala agente Igre prijestolja kojima se svidio moj rad. Postoji mogućnost da se pojavim u petoj sezoni serije.