Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ministar branitelja

Medved čestitao Tigrovima 33. obljetnicu ustrojavanja

Autor: Hina

05.11.2023. 11:18
Medved čestitao Tigrovima 33. obljetnicu ustrojavanja

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELLMinistar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je u nedjelju 1. gardijskoj brigadi Tigrovi 33. obljetnicu ustrojavanja, istaknuvši da je povijest te brigade počela vjerom u Hrvatsku.


“Povijest naše brigade počela je s vjerom u Hrvatsku, a iz te vjere i snage zajedništva ostvarili smo nezamislivo i naizgled neostvarivo”, rekao je ministar.


Medved, koji je i sam bio dio te brigade, poručio je da je sve one koji su prije 33 godine došli u Rakitje spojila ista ljubav prema Domovini koja ih je vodila u teškim godinama Domovinskog rata.
“Postali smo jedna od najcjenjenijih brigada Hrvatske vojske i danas s ponosom svjedočimo da smo nosili našu časnu, pobjedničku crnu beretku i slavno ime Tigrova”, istaknuo je. “Za Hrvatsku kao Tigar” bili smo u najtežim danima, a naše geslo nas na jedinstven način povezuje i danas, naglasio je.


Prisjetio se svih Tigrova koji su dali svoje živote za hrvatsku slobodu te se osvrnuo na nove generacije Hrvatske vojske, koji su jamac hrvatske sigurnosti.


“Mladi Tigrovi, pripadnici 1. mehanizirane bojne danas nose naše slavne crne beretke s istim žarom u očima kakav smo mi imali prije 33 godine. Neka im na njihovom putu uvijek u mislima budu Tigrovi koji su dali svoje živote pod istim znakom, simbolom pobjede, domoljublja i zajedništva”, istaknuo je.