Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Malonogometno igralište na deponiju srušene Škabrnje

Autor: Velimir Brkić

09.05.2009. 22:00
Malonogometno igralište na deponiju srušene Škabrnje

Foto: Velimir BRKIĆIzgradnja prvog sportskog objekta na Vlačini prvi je korak izgradnje sportsko-rekreacijske zone s igralištem za veliki nogomet, teniskim igralištima, karting stazom, teretanom, poligonom sigurne vožnje i sportske dvorane u neposrednoj blizini velikog akumulacijskog jezera


Nizom malonogometnih utakmica i pučkom feštom u subotu poslijepodne u Škabrnji je otvoreno malonogometno igralište s umjetnom travom, tribinama i reflektorima. Ukupna vrijednost uložena u ovo reprezentativno igralište iznosi oko 650.000 kuna. Veći dio, u iznosu od 400.000 kuna, svome mjestu darovalo je općinsko Komunalno poduzeće “Vatra” iz dobiti od izgradnje nogostupa kroz Škabrnju, dok je ostatak osiguran iz općinskog proračuna.
Umjetna trava s ekološkim granulatima
U nazočnosti izaslanika Hrvatskog nogometnog saveza, legendarnog “vatrenog lakta” Aljoše Asanovića, direktora hrvatske nogometne reprezentacije Borisa Durlena i pred stotine mještana ovaj velebni objekt prigodnim slovom otvorio je načelnik Nediljko Bubnjar. Obred blagoslova je predvodio fra Žarko Relota, izbornik hrvatske reprezentacije svećenika.
– Radi se o igralištu s najkvalitetnijom umjetnom travom u županiji. To je zadnja generacija umjetne trave s ekološkim granulatima, u prigodnom slovu istaknuo je načelnik Bubnjar.
Subota je bila veliki dan za žitelje općine Škabrnje koja danas izgleda ljepše nego prije rata. Na divljem deponiju rasutog materijala srušene Škabrnje iz Domovinskog rata, izgradnja prvog sportskog objekta na Vlačini prvi je korak izgradnje sportsko-rekreacijske zone s igralištem za veliki nogomet, teniskim igralištima, karting stazom, teretanom, poligonom sigurne vožnje i sportske dvorane u neposrednoj blizini velikog akumulacijskog jezera u izgradnji koje će biti u funkciji navodnjavanja 300 hektara zemljišta na kojem će se ostvariti projekt sadnje višegodišnjih nasada.
 Vijenac za žrtve Škabrnje
– Uskoro kreće sijanje trave na novom nogometnom igralištu. To bi uvelike trebalo unaprijediti bavljenje sportskim aktivnostima u Škabrnji, poručio je Bubnjar.
Prvi su na umjetnu travu istrčali, kako i priliči, pioniri NK Škabrnja koji su u revijalnoj utakmici ukrstili koplja s vršnjacima NK Hajduk iz Pridrage. Potom je odigran malonogometni turnir kojeg je osvojila hrvatska malonogometna reprezentacija u konkurenciji sekcije Zadarske županije, reprezentacije svećenika i reprezentacije MUP-a. Revijalnu utakmicu odigrali su i veterani NK Škabrnja i NK Zadar. Suci su bili Marinko Paleka, Mislav Maruna, Josip Magaš i Marijan Vujević. Posebna atrakcija svečanosti bilo je 180 kilograma teško june s ražnja kojega je zavrtjela ekipa Zorana Bilavera “Šerifa”.
Prije svečanosti otvaranja igrališta izaslanstva Općine, Hrvatskog nogometnog saveza i sudionika natjecanja položili su vijenac i zapalili svijeću za sve vojne i civilne žrtve Domovinskog rata iz Škabrnje i hrvatskih vitezova poginulih u obrani Škabrnje.