Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bizaran razlog za otkaz

Malenica: Prometna nesreća s većom štetom razlog ostavke ravnateljice Uskoka

Autor: Hina

18.04.2023. 21:21
Malenica: Prometna nesreća s većom štetom razlog ostavke ravnateljice Uskoka

Foto: Davor KovačevićMinistar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u utorak da je razlog zbog kojeg je ravnateljica Uskoka Vanja Marušić zatražila ostavku prometna nesreća s većom materijalnom štetom te je najavio da će on dati suglasnost u narednim danima.


“Danas kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice u kojem me obavještava da je ravnateljica Uskoka podnijela zahtjev za razrješenje”, rekao je Malenica za Dnevnik Nove TV.


Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave.
“Posrijedi je prometna nesreća s većom materijalnom štetom”, rekao je Malenica, kazavši kako vjeruje da će u narednim danima Državno odvjetništvo pojasniti sve okolnosti.


Najavio je da će on dati suglasnost u narednim danima.


Dnevnik Nove TV objavio je da je Marušić zataškala prometnu nesreću koju je s početkom 2022. izazvao službeni vozač.


Upitan je li zabrinut za funkcioniranje Uskoka, ministar je rekao da je Uskok dio Državno odvjetništva i da će glavna državna odvjetnica poduzeti određene poteze u vidu nastavka normalnog funkcioniranja Uskoka.


“Kad se ostavka prihvati tada će, vjerujem glavna državna odvjetnica imenovati vršitelja dužnosti, tada će se vjerojatno provesti i natječaj. Sve je na Državnom odvjetništvu da u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Uskok osigura sve da Uskok nastavi neometano s radom”, rekao je.


Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga, izvijestilo je Državno odvjetništvo. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u utorak je poslijepodne zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Uskoka za prestankom rada iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a.


Vanja Marušić je 16. studenoga drugi put imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine.


Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.