Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ZANIMLJIVA MANIFESTACIJA

„Kostel(i)ka No.2“ opet jamči pravi način za dobar etno provod

Autor: Marin Smolčić

05.06.2023. 18:22
„Kostel(i)ka No.2“ opet jamči pravi način za dobar etno provod

Foto: Marin SmolčićNa samom izvoru rijeke Kostelke, lijeve i najveće pritoke neponovljive Gacke, prije godinu dana svjedočili smo izvrsnom eko-etno okupljanju „Kostel(i)ka No.1“ održanom u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Velebna manifestacija  održana je lani u suradnji s KUD-ovima, lovačkim i ribolovnim udrugama kada je „Kostel(i)ka“  okupila više stotina posjetitelja koji su uz zvuke lokalnog melosa, pjesama, plesa i običaja uživali u brojnim lokalnim delicijama. Zadesila se tamo i skupina ribolovaca iz inozemstva koja se čudila kako su organizatori besplatno podijelili dva velika kotlića izvrsnog fish-paprikaša i lovačkog kotlića. Za koji dan će se na istome mjestu okupiti ljubitelji iskonske Like i običaja Gacke doline. O svemu nam je više rekla ravnateljica Centra Jelena Janjatović.


– U srijedu, 7. lipnja od 18 sati naš Centar u Ličkom Lešću  bit će opet domaćin manifestacije „Kostel(i)ka No.2“. Za drugi po redu etno-festival na izvoru rijeke Kostelke i ove godine smo pripremili brojne sadržaje. Organizatori ove manifestacije su: KUU „Gacka“ iz Ličkog Lešća, „Gacka“ d.o.o. i naš Centar. Generalni pokrovitelj je Grad Otočac, uz brojne partnere poput HŠRU „Pastrva“ iz Ličkog Lešća, LD „Ravna gora“ iz Sinca, TZ grada Otočca, MO Ličko Lešće, Hostela „Majsić“d.o.o., Obrta za trgovinu i ugostiteljstvo „Kunić“ i „Belamask-prom“ d.o.o. Za odličan štimung bit će zaduženi „Biseri Gacke“, „Narodni dar“ i KUU „Gacka“.


Od sportsko-zabavnih detalja treba istaknuti alku po lički, pilanje trupca i trčanje u vreći. Za sve posjetitelje bit će osigurane besplatne delicije i piće do isteka zaliha. Nema sumnje da će i ove godine „Kostel(i)ka No.2 okupiti brojne štovatelje tradicije i posjetitelja željnih druženja i dobre zabave, istaknula je Jelena Janjatović.
Lanjsku  manifestaciju su, osim brojnih građana s ovoga područja, pohodili i turisti koji su se tih dana zatekli u Gackoj dolini. Čudeći se brojim bogatim etno sadržajima i organiziranoj fešti koja je potrajala do jutarnjih sati.


Foto: Marin Smolčić


Foto: Marin Smolčić