Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

OGLAS ZA POSAO

NP Plitvička jezera opet traži radnike na određeno vrijeme

Autor: Marin Smolčić

05.06.2023. 17:41
NP Plitvička jezera opet traži radnike na određeno vrijeme

Foto: Marin SmolčićU danima uoči već započete turističke sezone isti problemi tište sve destinacija u državi pa više nema podjela na „more i ostali“. Tako je naš najljepši nacionalni park Plitvička jezera ovih dana zbog slabog odaziva na prvi objavljeni oglas potrebe za radnicima, bio primoran ponoviti oglas za popunu radnika na određeno vrijeme.


Kao i posvuda u RH i u ovoj destinaciji najtraženiji su kuhari i konobari, a zatim vozači, zidari, prodavači, recepcioneri, sobarice… Ukupno se za turističku sezonu NP Plitvička jezera traži još 173 radnika za rad na određeno vrijeme pa će ih nešto više od 400 ukupno raditi  u ovoj turističkoj sezoni na Plitvičkim jezerima.


U Otočcu, Gospiću i Korenici već godinama rade prave „male tvornice“ ugostiteljskih kadrova poznatih po svojim vještinama. Posebice kada su u pitanju kuhari i konobari. U mnogo slučajeva se događalo da ti mladi kadrovi u oglasima za rad u privatnom sektoru na Jadranu dogovore jedne uvjete, a  tamo ih dočekaju sasvim drugi. Posebno kada su u pitanju radna satnica, plaće i smještaj. NP Plitvička jezera već desetljećima slovi  za vrlo ozbiljnu ustanovu koja je uvijek ispunjavala sve svoje zadane ovaze prema svim zaposlenicima.


Foto: Marin Smolčić


Foto: Marin Smolčić