Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Zastoj u prometu

Kaos na autocestama, od jutros nekoliko prometnih

Autor: Hina

16.01.2023. 09:58
Kaos na autocestama, od jutros nekoliko prometnih

Foto: Ilustracija/Mateo LevakZbog vozila bez zimske opreme na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke zastoj je u prometu, a na autocestama se u ponedjeljak ujutro dogodilo i nekoliko prometnih nesreća, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog prometne nesreće nakon izlaza iz tunela na autocesti A6 u tunelu Tuhobić  u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.


Prometna nesreća je i tunelu Mala Kapela, zatvoren je vozni trak u tunelu u smjeru Zagreba, a vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h;
Prometna nesreća dogodila se jutros i na A4 između čvorova Komin i Breznički Hum u smjeru Goričana, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.


Prometna nesreća je i na A4 između čvorova Čakovec i Ludbreg u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.


Zbog prometne nesreće na autocesti A6 između čvorova Oštrovica i Vrata u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km na sat.


Na cestama u unutrašnjosti vozi se otežano i usporenoz bog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolniku


U Gorskom kotaru pada i snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog na kolniku.


U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, na pojedinim dionicama autocesta zbog raljenja snijega povremeni su zastoji u prometu. HAK poziva vozače na strpljenje i krajnji oprez.


Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.


Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru i pojedinim cestama u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.


Zbog jakog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata te između čvorova Vrata i Vrbovsko zbog razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km na sat.


Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence.