Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

U OTOČCU

Kako doskočiti „ležećim policajcima? Vozi se lijevom stranom ulice!

Autor: Marin Smolčić

09.07.2023. 16:45
Kako doskočiti „ležećim policajcima? Vozi se lijevom stranom ulice!

Foto: Z. BogdanićOTOČAC – Odmah po dolasku toplijih dana svi su lički gradovi i općina ne brojnim cestovnim dionicama unutar naselja postavili usporivače prometa, odnosno „ležeće policajce“. Nije dugo trajalo olakšanje stanovnika otočkog naselja  Biškupljak da se na taj način konačno riješiti problem divljanja beskrupuloznih vozača motocikala, quadova  i automobila koji su ulicu Biškupljak često koristili za ludu jurnjavu jer je situacija je postala puno gora i opasnija. Umjesto da prije usporivača smanje brzina, pojedini vozači bez smanjivanja brzine jednostavno projure nogostupom lijevom stranom pored usporivača ugrožavajući na taj način i pješake koji tuda prolaze.


Ovakvo ponašanje znakovito je danju i noću pa nisu rijetke situacije da pješaci doslovno bježe s nogostupa kako ih nebi netko pokupio vozilom u izbjegavanju usporivača brzine. Naime, mnogim je vozačima obilaženje zapreka na cesti preko površine nogostupa čak i na suprotnoj, lijevoj  strani kolnika, bolje nego li („ne daj Bože“) oštetiti amortizer i druge dijelove svojega „limenog ljubimca“.


Kontaktirali smo i gradonačelnika Otočca kao i predstavnika firme koja je postavila usporivače te smo dobili obećanje da će se riješiti  ovaj problem koji direktno ugrožava živote ljudi. Pri tome će i dalje savjest pojedinih bahatih vozača ostati nerješivi problem.


Foto: Z. Bogdanić