Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kada se hrvatski navijači slože, u Škabrnji dječje igralište nikne!

03.06.2012. 22:00
Kada se hrvatski navijači slože, u Škabrnji dječje igralište nikne!


U humanitarnoj akciji “Hrvatski navijači Škabrnji” prikupljeno je točno 65,037.50 kuna


Zajednički pohod navijača vatrenih na Europsko nogometno prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu na najljepši mogući način započeo je jučer u Škabrnji. Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga na svečani je način otvorila dječje igralište izgrađeno u humanitarnoj akciji “Hrvatski navijači Škabrnji”. Prikupljeno je točno 65,037.50 kuna.
– Svi navijači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine pa čak i daleke Australije pokazali su svoje zajedništvo kao i 1991. godine, bez navijačkih obilježja. Od prihoda od prodaje majica posebno tiskanih za ovu prigodu te dobrovoljnih priloga napravljeno je dječje igralište, rekao je Mario Brkić iz zadarske navijačke udruge Tornado, nositelja humanitarnog projekta.
Jedni do drugih, ruku pod ruku Torcida, Bad Blue Boys, Tornado, Armada, Demoni, Kohorta, Ultras, Grobljani, Gademz, Škrapari, a u dvorištu dječjeg vrtića u izgradnji sada su vrtilice, ljuljačke, tobogani, penjalice, klackalice, sveukupno 11 raznoraznih sprava.
– Akcija koja je započela proteklu jesen s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječjeg igrališta u Škabrnji, dolazi kao nastavak prethodnih akcija za Knin i Vukovar, kazao je Darko Zlodi, vukovarski branitelj koji je devet mjeseci bio u logoru.
Škabrnjani su se navijačkim udrugama zahvalili prigodnim zahvalnicama koje im je uručio donačelnik Damir Gurlica.
– Od srca najiskrenije hvala uime svih žitelja općine Škabrnja, naročito naše djece. Uz nacionalni naboj i zajedničku podršku navijača iz Lijepe naše i iseljeništva napravit ćemo i odličan rezultat na Euru, ponosno je poručio načelnik Luka Škara nakon čega je mali David Ražov otkrio prigodnu spomen ploču.
Svečanost završetka humanitarne akcije započela je molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Škabrnji.