Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

TUŽNA PRIČA

Jeo smokvu, zapela mu u grlu i završio u komi: 'Institucije su od Vanje digle ruke...'

Autor: Portal ZL

20.11.2023. 09:51
Jeo smokvu, zapela mu u grlu i završio u komi: 'Institucije su od Vanje digle ruke...'

Foto: Nova TVZbog zdravstvene situacije, 43-godišnji Vanja završio je u bolnici. Svega nekoliko sati nakon što je zaprimljen osoblje bolnice pronašlo ga je na podu WC-a. Smokva koju je jeo zapela mu je u grlu i u tom trenutku mozak mu je ostao bez kisika te je tako završio u komi. Idiličan život obitelji Gudac u svega nekoliko sekundi srušio se poput kule od karata, donosi prilog Nove TV.


– Prvih 15 dana njegovog stanja u toj komi je bilo prestrašno. Stalno su nam doktori govorili da neće preživjeti, ali nakon toga su pitali kada ćemo ga ga uzeti kući. Kao da je komad namještaja”, ispričala je njegova majka za Novu TV.


Vanja najbolje reagira na glazbu, na videe i zvukovne poruke. – Svakodnevno odlazim do njega, puštam mu pjesme, pozdrave i želje za brzi oporavak koje dobijem od nepoznatih ljudi. Najveća mi je nagrada treptaj i stisak ruke. Institucije su od Vanje digle ruke, ja ne želim”, rekla je Tatjana Popović Naglić, dok je njegov bratić Vlado Naglić dodao:  – Svaki video, svaka slika koje dobije – mislim da je to njemu duševna hrana, znači neki pokretač, neka nada u bolje sutra.
– Htjela bi zamoliti sve koji su pri volji, koji su čuli Vanjinu priču da nam, ako mogu, slobodno pošalju poruku. Može to biti čitanje priče, može to biti samo pozdrav. Vanja odlično reagira na to, a to je sve što mu mi sada možemo pružiti”, poručila je Popović Naglić.