Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

hak izvješće

Jak vjetar ometa promet na Jadranskoj magistrali

Autor: Hina

04.09.2023. 08:14
Jak vjetar ometa promet na Jadranskoj magistrali

Foto: Mateo Levak/Novi listZbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je HAK. Na državnoj cesti DC102 između Omišlja i Njivica vozi se otežano, jednim trakom, zbog prometne nesreće.


Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Bisko i Blato na Cetini u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.


Požar na vozilu na autocesti A11 na 16.km između čvora Buševec i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.
Vozilo u kvaru je na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići ispred tunela ČELINKA u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.


Početak je nove školske godine, zbog čega će na cestama biti velik broj školaraca. S obzirom na to da su pješaci, osobito djeca, najosjetljiviji sudionici u prometu, od vozača se očekuje pojačan oprez i izuzetno oprezna vožnja u blizini škola i vrtića, ali i na svim ostalim cestama koje vode prema njima.


Vozači, pridržavajte se prometnih propisa i pravila i poštuje prometne znakove. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu jer su zaigrana kao da su još na odmoru i nisu usredotočena na promet. Podsjećamo vas da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 kilometara na sat, poručili su iz HAK-a.


Promet osobnih vozila povremeno je pojačan na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, u oba smjera.


U prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska. Ostali trajekti i katamarani plove redovito.