Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

OŽIVLJAVANJE PREGOVORA

Izrael i Katar o mogućem nastavku pregovora o taocima u Gazi

Autor: Hina

16.12.2023. 16:55
Izrael i Katar o mogućem nastavku pregovora o taocima u Gazi

Foto: ReutersIzraelski i katarski dužnosnici trebaju se u subotu sastati u Norveškoj radi mogućeg oživljavanja pregovora o oslobađanju izraelskih talaca u Gazi u zamjenu za prekid vatre i oslobađanje palestinskih zatvorenika u Izraelu, izvijestio je u subotu Wall Street Journal.


Očekivan je sastanak katarskog premijera Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija s ravnateljem izraelske obavještajne agencije Mossad Davidom Barneom u Oslu, dodaje se u izvješću koje se poziva na informirane izvore. Barnea će se također vjerojatno sastati s egipatskim dužnosnicima, piše WSJ.


Na putu oživljavanja pregovora o taocima značajne su prepreke, uključujući neslaganja unutar Hamasa oko potencijalnih uvjeta dogovora, dodaje se u izvješću na temelju informacija upućenih.
Izvješće o razgovorima objavljeno je dan nakon što je izraelska vojska ustvrdila da je greškom ubila tri taoca koje je Hamas držao u Gazi.


Tijekom jednotjednog primirja krajem studenog, Hamas je oslobodio više od 100 žena, djece i stranaca zadržanih u Gazi u zamjenu za oslobađanje 240 palestinskih žena i tinejdžera.