Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

TRI PUTA TJEDNO

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i u zimskome razdoblju lete iz Zagreba u Mostar

Autor: Hina

11.10.2023. 17:36
Zrakoplovi Croatia Airlinesa i u zimskome razdoblju lete iz Zagreba u Mostar

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELLZrakoplovi Croatia Airlinesa će nastaviti letjeti iz Zagreba prema Mostaru i natrag i tijekom zimske sezone zbog razmjerno dobre popunjenosti zrakoplova tijekom proteklog razdoblja, izvijestili su u srijedu dužnosnici Zračne luke u Mostaru.


“Ova linija ostat će aktivna i tijekom zimskoga razdoblja, a već sada pregovaramo da se cijele 2024. nastave letovi između Mostara i Zagreba”, rekao je direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel.


Od proljeća je nakon duže od tri godine obnovljena zrakoplovna veza između glavnog grada Hrvatske i hercegovačkog središta pa zrakoplovi Croatia Airlinesa u tri navrata tjedno lete između ova dva odredišta.
Ovu zrakoplovnu liniju subvencioniraju vlasti u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji smatrajući važnim imati zračnu vezu sa Zagrebom, a nakon toga i s drugim europskim i svjetskim odredištima. Po riječima direktora Đuzela najviše je za produžetak letova presudila razmjerno dobra popunjenost zrakoplova.


Zrakoplov Dash – 8-Q400 na relaciji Zagreb-Mostar prometuje utorkom u 13:50 sati te četvrtkom i nedjeljom u 23:00 sata. Istodobno iz Mostara prema Zagrebu polijeće ponedjeljkom u 06:00 sati, utorkom u 15:30 sati u petkom u 06:00 sati.


Direktor Đuzel potvrdio je i kako Zračna luka Mostar pregovara s nekoliko niskotarifnih kompanija kako bi otvorili druge zrakoplovne linije prema hercegovačkome središtu.