ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HDZ

Tomo Medved: Naša izborna pobjeda bit će čista poput Korane

Autor: Hina

02.04.2024. 19:49
Tomo Medved: Naša izborna pobjeda bit će čista poput Korane

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELLPotpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved poručio je u Karlovcu na predstavljanju liste, koju predvodi HDZ u 7. izbornoj jedinici  da će njihova pobjeda na parlamentarnim izborima, 17. travnja biti čista poput Korane.


Medved je ustvrdio da “Hrvatska nikad nije bila snažnija u međunarodnom okruženju” te naveo da je danas više od 1,6 milijuna zaposlenih dok je rast bruto domaćeg proizvoda iznad prosjeka Europske unije.


Upitao je birače žele li “nastavak ozbiljnog i odgovornog vođenja države ili nepoznanice”. “Globalna je nesigurnost i zato je bitno imati na čelu države one koji prepoznaju modele nošenja s tim sigurnosnim izazovima”, rekao je Medved koji je u 7. izbornoj jedinici prvi na listi.
Istaknuo je da “imamo snažnu državu, snažne institucije i snažno gospodarstvo”. “Lista broj 7 jamči sigurnost i prosperitet”, dodao je.


Na listi je i Veselko Gabričević, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika koji je poručio da su se pridružili toj koaliciji zbog dobre suradnje s Vladom unazad četiri godine.


“Mirovine će se u narednom periodu povećati i iznosit će minimalno 750 eura, možda i više. U to sam siguran jer je riješeno sve što smo dogovorili s ovom Vladom”, rekao je Gabričević, ustvrdivši da će to realizirati treća Vlada Andreja Plenkovića.


Uvjeren je i da će biti uvedena 13. mirovina ili godišnji dodatak na mirovinu.


Nezavisna Marijana Petir s te liste je pozvala birače Hrvatske seljačke stranke da im povjere glas te ustvrdila je da im je stranka “ukradena od onih koji je nisu dostojni voditi”.


“Nisam se pomakla milimetra od ideje i politike braće Radić i Vladka Mačeka. HSS-u je djelovanje bilo zabranjeno u komunizmu, a sada ga neki opet vode u komunizam”, poručila je Petir.


Ličko-senjski župan Ernest Petry rekao je da će 17. travnja u 19 sati nazvati Plenkovića “i najaviti mu da su sokolovi preletjeli Velebit i Jadransko more i da nose plavu zastavu u Zagreb kako bi HDZ nastavio vladati”.


Medved je ranije danas posjetio Udbinu, gdje se s ostalim kandidatima na misi u crkvi Hrvatskih mučenika prisjetio “predaka, svih žrtava od Krbavske bitke, preko Bleiburga do Domovinskog rata”.


“Tako smo jasno svima dali do znanja da su naši korijeni i naši temelji snažno utkani u program HDZ-a”, poručio je.