Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

sdp

"Reformom sustava socijalne skrbi nije osigurana zaštita radnika"

Autor: Hina

20.12.2022. 14:37

Foto: PixsellSDP je u utorak oštro osudio napad na Centar za socijalnu skrb u Ivancu ustvrdivši kako reformom socijalne skrbi nisu osigurani adekvatni uvjeti rada i zaštita radnika, a Vladu su pozvali da hitno poduzme sve kako bi se radnicima u sustavu socijalne skrbi omogućilo sigurno obavljanje posla.


Četrdesetogodišnji muškarac, ranije danas, u prostore Centra za socijalnu skrb u Ivancu bacio je zapaljivu staklenu bocu, a prema neslužbenim informacijama tome je prethodila žurna mjera izrečena jutros da mu se oduzme dijete.


“Radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju izrazito odgovornu, a ponekad i nezavidnu zadaću u svrhu zaštite najranjivijih članova društva te su posebno ugroženi u obavljanju svojeg posla, a nisu im osigurani adekvatni uvjeti rada i osobna zaštita, iako je to reformom dugo najavljivano”, ističe u priopćenju Danka Marić, potpredsjednica SDP-ovog Savjeta za socijalnu politiku.
Apelira na resorno ministarstvo i nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se radnici zaštitili.


Predsjednica SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora kaže kako nitko nema pravo uzimati “pravdu” u svoje ruke i pribjegavati ovakvim nepromišljenim i po život opasnim postupcima, bez obzira slagao se ili ne s odlukama pojedinih ustanova i službi.


I ona poziva Vladu i resorno ministarstvo da hitno poduzmu sve kako bi se radnicima u sustavu socijalne skrbi omogućilo sigurno obavljanje posla i osigurala potrebna zaštita.