Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

HAK

Prometne nesreće usporavaju promet na dijelu A3 i A7

Autor: Hina

29.01.2024. 08:44
Prometne nesreće usporavaju promet na dijelu A3 i A7

Foto: Arhiva ZLPrometne nesreće usporavaju promet na autocesti A3 između Novske i Okučana te na A7 između čvora Šmrika i Križišće, gdje se vozi jednim trakom u oba smjera, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti.


Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.
Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.


Radovi promet usporavaju i na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice), gdje se u oba smjera vozi po dva sužena prometna traka uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.


Usporeno se vozi i u zonama radova na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis, na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 8. veljače); te na na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.


Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.


Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5 tone.


U pomorskom prometu nema poteškoća.