ponedjeljak, 27. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SJEDNICA VLADE

Plenković: “Ovo je najveće povećanje plaća u državnim i javnim službama ikada"

Autor: P. N.

22.02.2024. 14:30
Plenković: “Ovo je najveće povećanje plaća u državnim i javnim službama ikada

Foto: Davor Kovačević/NLVlada na današnjoj sjednici donosi nove uredbe o koeficijentima za izračun plaća zaposlenih u državnoj i javnim službama. Uvodni govor držao je premijer Plenković, javlja Televizija N1.


“Uredbe koje donosimo se odnose na najveće povećanje plaća u državnim i javnim službama ikada i to je navažnija tema današnje sjednice”, rekao je na početku Plenković.


Još jednom je čestitao vaterpolistima na svjetskom zlatu te im zaželio sreću na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu “Još jednom se potvrdilo da je vaterpolo najtrofejniji hrvatski momčadski sport. Pružili su nam silan ponos i silno veselje.”
Govorio je i o proteklim Vladinim aktivnostima kroz tjedan.


Osvrnuo se i na susret s Brojanom Krišto. Glavni cilj BiH, a i Hrvatske je da u ožujku pomognemo u donošenju odluke o otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom.


Ponovio da je riješen 30-godišnji spor čime su stvoreni preduvjeti za izgradnju novog maksimirskog stadiona.


Spomenuo je da je jutros održana i sjednica Nacionalnog savjeta za digitalnu transformaciju. Plenković je potom prezentirao nove uredbe o plaćama. Usput je ponovio stvari koje smatra uspjesima svoje Vlade.


“Što smo po našem sudu uspjeli ostvarili ovom reformom? Ostvarili smo cilj veće pravednosti prema svima. Jednake plaće za poslove jednake složenosti”, rekao je Plenković.