Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Obljetnica HDZ-a Istre

Plenković: Mi ćemo imati što pokazati građanima, a oporba samo može nametati krize

Autor: Portal Novi list

18.03.2023. 09:45
Plenković: Mi ćemo imati što pokazati građanima, a oporba samo može nametati krize


Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković rekao je u petak na obilježavanju 33. obljetnice HDZ-a Istre da su pred strankom tri izborna ciklusa u svega 12 mjeseci, kada će imati što pokazati građanima, dok će s druge strane svjedočiti svakodnevnom nametanju krize ili problema od strane oporbe.


“Svjesni smo da će svaki dan biti neki mali prosvjed, neka kriza i neka tema od strane oporbe”, rekao je Plenković na svečanosti.


Dodao je kako HDZ treba i dalje predvoditi Hrvatsku jer, ističe “ne vidi nikakvo alternativno rješenje koje bi nudilo građanima više od onoga što radimo m


Napomenuvši kako će upravo Istarska županija imati najviše koristi od eura i Schengena te da će za deset dana Schengen biti kompletiran jer će se primijeniti i za zračne luke, Plenković je istaknuo kako se to ne događa slučajno, već isključivo zbog reforme koje je Vlada poduzela i zbog kriterija koje je ispunila, odnosno vanjsko-političkog ponašanja gdje je ostvarila te ciljeve.


Potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković kazao je kako je upravo Istarska županija najtvrđa izborna jedinica za HDZ te je ocijenio kako “nije lako biti HDZ-ovac u Istri”.


“Postignućima smo im nabili velike komplekse”


“Danas smo međutim ponosni na to i srce nam je veliko. Uspješno vodimo Hrvatsku prepunu infrastrukturnih projekata, posebno u Istri.


Govorili su o nama – ‘HDZ ne voli Istru, HDZ ne voli Rijeku i da HDZ ne voli krajeve u kojima lokalno nije na vlasti’. No, svojim djelima i postignućima to smo demantirali i nabili smo im velike komplekse”, naglasio je Butković.


Dodao je da “dok su oni bili na vlasti, i IDS, i SDP, zaustavljen je istarski ipsilon, dok je HDZ 2016. godine s BINA Istrom opet pokrenuo taj projekt.”


“To se mora znati, jer se zaboravlja. Neki ljudi koji obnašaju visoke dužnosti, poput predsjednika države i nekadašnjeg premijera Zorana Milanovića, zaustavili su taj projekt.


Uspješno vodimo Hrvatsku sve ove godine i ponosni smo na sve ono što činimo u Istri. Ostvaruju se veliki infrastrukturni projekti u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Istri”, poručio je Butković.


Kliman: Ova Vlada voli i ulaže u Istru


Ocijenivši kako je HDZ bez obzira na napade i podmetanja započeo proces osnaženja u Istri, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Istre, Anton Kliman rekao je da do toga ne bi došlo da stranka nije imala snažnu potporu predsjednika Andreja Plenkovića i Vlade koja “nesebično ulaže u cijelu Hrvatsku pa tako i u Istru, ne vodeći se kriterijem političkog i stranačkog, nego kriterijem hrvatskog odnosno državnog”.


“Ovo je Vlada koja voli Istru. Ulaže se u svaku sredinu snažno, jednako, neovisno o tome tko bio na vlasti. Točno onako kako se i treba raditi – državnički, civilizacijski, ljudski i domoljubno. To uostalom govore projekti oko nas”, istaknuo je Kliman.


U prilog tomu spomenuo je Istarski ipsilon i početak izgradnje druge cijevi kroz tunel Učku, izgradnju pulske Opće bolnice, kompleksnu, ali i uspješnu sanaciju Uljanika koji se našao u dramatičnoj situaciji, ostanak BAT-a u Kanfanaru i zadržavanje proizvodnje i radnih mjesta.


“HDZ Istre ima otvorenu komunikaciju i visoku razinu razumijevanja s nizom nezavisnih i nestranačkih aktera u Istri, a plodove te sustavne komunikacije žeti ćemo na izborima koji slijede”, poručio je predsjednik istarskog HDZ-a Kliman.