ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

BANSKI DVORI

Premijer Plenković primio čelnika kanadskog parlamenta

Autor: Hina

16.03.2023. 19:17
Premijer Plenković primio čelnika kanadskog parlamenta

Foto: Marko Prpić/PIXSELLPremijer Andrej Plenković prenio je predsjedateljici predsjedništva Bosne i Hercegovine Željki Cvijanović potporu Hrvatske europskom putu BiH, priopćila je vlada u četvrtak.


Plenković je izrazio zadovoljstvo jačanjem suradnje i intenziviranjem kontakata na visokoj razini.


Ponovio je podršku daljnjem europskom putu BiH te istaknuo važnost održanja pozitivnog ozračja kao i usmjerenosti na daljnje reforme na dobrobit svih konstitutivnih naroda i građana u BiH.
Podsjetio je i na dogovor o održavanju zajedničke sjednice dviju vlade u lipnju ove godine kao dobru priliku da se dodatno unaprijedi bilateralna suradnja, stoji u vladinu priopćenju.Plenković s čelnikom kanadskog parlamenta Fureyem


Premijer Andrej Plenković susreo se u četvrtak s predsjednikom Senata kanadskog parlamenta Georgeom J. Fureyem koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćila je vlada.


Plenković je istaknuo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kanade, podsjetivši da je ove godine 30. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa.


Sugovornici su istaknuli ulogu hrvatskog iseljeništva u Kanadi kao važne poveznice između dviju zemalja. Također su potvrdili snažnu podršku Ukrajini u obrani od ruske agresije, stoji u priopćenju.