Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

predsjednik dp-a

Penava otkrio što je bilo na sastanku DP-a: “U jednoj stvari nam je čak SDP i bliži od HDZ-a”

Autor: P. N.

18.04.2024. 21:15
Penava otkrio što je bilo na sastanku DP-a: “U jednoj stvari nam je čak SDP i bliži od HDZ-a”

Foto: Luka Batelic/PIXSELLIvan Penava je gostovao u studijuRTL-a Danas gdje je komentirao rezultate izbora i daljnje korake.


Što je dogovoreno na zatvorenom sastanku stranke?


“Konstatirali smo sve što smo komunicirali u predizbornoj kampanji. Potvrdili smo da te poruke ostaju iste, dominantno s kim nećemo, SDSS i Možemo!, a da su sve druge opcije u igri”.
S kim ćete onda – s HDZ-om ili SDP-om?


“Razgovarat ćemo, kako smo i govorili do sad, sa svim političkim akterima. Nećemo se konzultirati sa stranim veleposlanstvima kako to neki u Hrvatskoj čine. Pokušat ćemo provesti i doći u poziciju provoditi ono što su nam točke programa i ciljevi Domovinskog pokreta”.


Jeste li se čuli sa Zoranom Milanovićem, Andrejem Plenkovićem ili Peđom Grbinom?


“Ne”.


Ni s kim?


“Postoje neki bočni kontakti u kontinuitetu. Dok službeno ne sjednemo i ne objelodanimo, ne bi bilo fer…”


A što znače bočni kontakti?


“Zovu uvijek nekakvi kolege, suradnici i kontaktiraju, razmjenjuju informacije i ispipavaju teren. Ali to je dio rituala i obično tako”.


Tko je vama bliži u tim ciljevima. Imate dvije situacije, HDZ ili SDP?


“Kad govorimo svjetonazorski, mislim da nema dileme da je nama HDZ po svemu svjetonazorski bliži i da bi mnoge stvari lakše riješili s njima. S druge strane imate novi HDZ i Andreja Plenkovića koji mnogo nekih poteza koje je vukao dijeli i identični su s onim što bi napravio Možemo! što je nama jako daleka priča.


I kad treću okolnost imate ogromnu korupciju koju producira uporno HDZ koja nam je toliko strana da nam je apsolutno i SDP puno bliži i to je opis situacije u kojoj se danas nalazimo i gdje ćemo donositi odluku na temelju dijaloga, kulture dijaloga, postotka realizacije ciljeva koje imamo i temeljno, kao treći faktor je procjena stabilnost buduće vlade”.


Izvorni tekst pročitajte OVDJE