Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

POSJET AMERIČKE DUŽNOSNICE

Pelosi zahvalna Hrvatskoj što podržava Ukrajinu

Autor: Hina

24.10.2022. 19:34
Pelosi zahvalna Hrvatskoj što podržava Ukrajinu

Foto: Davor KovačevićPredsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi u ponedjeljak je zahvalila Hrvatskoj što koristi svoje iskustvo da podrži Ukrajinu, a njezin hrvatski kolega Gordan Jandroković dodao da će se “učiniti sve da Rusija bude poražena”. Pelosi je podsjetila da je prvi put bila u Hrvatskoj 90-ih godina prošlog stoljeća.


“Tada sam iz prve ruke svjedočila hrabrosti hrvatskog naroda i patnji koju je Hrvatska iskusila od svog susjeda”, rekla je Pelosi nakon bilateralnog sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.


“Zahvaljujem Hrvatskoj što koristi to iskustvo za potporu Ukrajini”, dodala je Pelosi.
Pelosi je najviša američka dužnosnica u posjetu Hrvatskoj otkako je u Zagrebu 2015. bio tadašnji potpredsjednik Joe Biden, a sutra će sudjelovati na prvom parlamentarnom samitu Krimske platforme u NSK.


“Učinit ćemo sve kako bi Ukrajina dobila ovaj rat, a Rusija bila poražena”, naglasio je Jandroković uoči prvog parlamentarnog samita Krimske platforme u utorak u Zagrebu.


“Naši odnosi su prijateljski, partnerski, saveznički”, a Hrvatska i SAD dijele iste vrijednosti – slobodu, demokraciju, zaštitu ljudskih prava, rekao je Jandroković.