Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

VREMENSKA PROGNOZA

Opet magla, vlaga i iznadprosječno toplo. Evo kad će biti promjene

Autor: ZL

31.10.2022. 09:34
Opet magla, vlaga i iznadprosječno toplo. Evo kad će biti promjene


Iznadprosječno toplo vrijeme neće još dugo potrajati. Sudeći po prognozama promjena nas očekuje već u četvrtak, a dotad ćemo uživati u toplom vremenu, iako će na našem području još uvijek biti magle koja je i jutros obavila Zadar, ali ima je i u istočnoj Hrvatskoj gdje će se zadržati i dulje tijekom dana.


Sunčano i ugodno


– Sunčana razdoblja moguća su popodne, osobito u Podunavlju gdje će biti umjerenog jugoistočnjaka, a već od jutra u višem gorju na zapadu. Najniža temperatura oko 9 °C, najviša od 17 do 20 °C. U središnjoj Hrvatskoj mirno, prijepodne magla i niski oblaci, ponegdje dugotrajni. Sunčanih razdoblja bit će poslijepodne, a iznad 500 metara visine veći dio dana sunčano. Najviša temperatura uvelike će ovisiti o zadržavanju magle – bit će većinom od 15 do 18 °C, ponegdje 21 °C, prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a te je dodao kako će u gorju i na sjevernom Jadranu bit će većinom sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Vjetar slab, more mirno. Iznadprosječno toplo za kraj listopada, naznake svježine postojat će samo ujutro u gorskim kotlinama. Najviša temperatura od 20 do 25 °C.

Ujutro magla


– U Dalmaciji pretežno sunčano i većini ugodno toplo. Samo lokalno ujutro može biti magle. Vjetar slab, popodne na otocima ponegdje umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura između 24 i 28 °C. Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno vedro i mirno. Jutarnja temperatura zraka od 12 °C u zaobalju do 17 °C na otocima. Danju u hladu meteorološke kućice oko 25 °C, na suncu će se doimati toplije pa će i more s 20, 21 °C i dalje nekima biti zanimljivo, kazao je Pelajić dodajući kako se do srijede se vremenske prilike neće znatnije promijeniti, a onda u srijedu na sjeveru oblačnije i manje toplo, ali uglavnom još suho sve do mjestimične kiše u četvrtak. Krajem četvrtka na sjeveru će početi puhati jugo i tako najaviti promjenu vremena u drugom dijelu tjedna, zaključio je za HRT Izidor Pelajić.