Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

VRIJEME U SRIJEDU

I idući bi dani mogli biti magloviti kao i danas

Autor: ZL

26.10.2022. 11:26
I idući bi dani mogli biti magloviti kao i danas

Foto: Šime Zelić/PixsellVrijeme će se idućih dana stablizirati. Stvara se temperaturna inverzija pa će magla i niski oblaci biti česti, u nizinama ponegdje i dugotrajni. Magla će otežavat promet, a nekima i smetati. Bit će je mjestimice na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.


– U gorskim predjelima moglo bi biti toplije nego u nizinama gdje dnevna temperatura zraka uglavnom neće prelaziti 21 °C. No, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre dosezat će i 25 °C, a na suncu će osjet topline biti i veći. Tomu će doprinijeti i većinom slab vjetar, tjedna je vremenska prognoza meteorologa Tomislava Kozarića za HRT, a kako kaže u nastavku i danas nas očekuje sličan dan.


Ujutro magla, pa sunčano


– Prvi dio srijede u Slavoniji, Baranji i Srijemu proteći će uz maglu i niske oblake. U drugom dijelu dana sunčanije, no uz umjerenu naoblaku lokalno može pasti i vrlo malo kiše. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 10 °C, a najviša dnevna oko 20 °C. Isto takvo vrijeme i u središnjoj Hrvatskoj. Uglavnom suho, no magla i niski oblaci mogli bi se zadržati i dulje nego na istoku te mjestimice utjecati i na dnevnu temperaturu koja bi tada ostala niža. Ujutro pak između 8 i 11 °C. I na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima u noći i prijepodne često niski oblaci, ponegdje i magla, a zatim sunčano uz malu i umjerenu naoblaku. Mjestimice može biti i koje kapi kiše. Vjetar većinom slab, more mirno. Poslijepodnevna temperatura uglavnom između 19 i 23 °C. U Dalmaciji pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, duž obale poslijepodne i jugozapadnjak, a more pritom mirno do malo valovito. Najviša temperatura zraka između 23 i 25 °C, i to u hladu, prognozirao je za HRT Kozarić.


Umjeren vjetar
Sunčanog vremena i dnevne topline neće nedostajati ni na jugu Hrvatske, a umjeren sjeverozapadnjak uglavnom će puhati na otvorenom moru koje poslijepodne može biti i umjereno valovito. Jutarnja temperatura oko 16 °C, a u zaobalju niža od 12 °C.