Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

pogibija dvoje stranaca

Očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća u Pulu

Autor: Hina

31.03.2023. 16:31
Očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća u Pulu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELLPulska Zračna luka do daljnjeg je zatvorena, službena postupanja su u tijeku, a očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, potvrdila je u petak, nakon zrakoplovne nesreće u kojoj su dvoje stranih državljana poginulo, direktorica Nina Vojnić Žagar.


“Ovo je prva zrakoplovna nesreća u Zračnoj luci Pula u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe. Radi se o stranim državljanima”, izjavila je  novinarima direktorica Zračne luke nakon nesreće do koje je došlo prilikom polijetanja malog zrakoplova.


Službena postupanja koja provode nadležne službe su u tijeku, a javnost će, kazala je, biti pravodobno izvještena o saznanjima čim nove informacije budu dostupne.
“O uzrocima nesreće u ovom trenutku ne mogu govoriti, jer se još ne znaju, no Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća je nadležna za to i očekujemo dolazak njenih predstavnika. Zračni promet je obustavljen i Zračna je luka do daljnjega za sav promet zatvorena. Organizirani su transferi autobusom i ostali putnici su još ovdje i čekaju svoj transfer”, kazala je Vojnić Žagar.


U međuvremenu istarski župan Boris Miletić je u kratkom priopćenju izrazio sućut obiteljima poginulih u padu aviona.


Lokalni mediji nagađaju da se radi o modelu aviona “Virus pipistrel” slovenske proizvodnje, dvosjedu s jednim motorom koji se prodaje kao ultralaki i laki sportski avion.