Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

teško ozlijeđena psihijatrica

Ministar Beroš i Liječnička komora osudili napad na liječnicu u Virovitici

Autor: Hina

29.01.2023. 15:02
Ministar Beroš i Liječnička komora osudili napad na liječnicu u Virovitici

Foto: Davor KovačevićMinistar zdravstva Vili Beroš osudio je u nedjelju jučerašnji napad na liječnicu u Virovitici, a Hrvatska liječnička komora (HLK) upozorila da taj događaj ponovo ukazuje na težinu liječničkog posla jer su na radnim mjestima kontinuirano izloženi verbalnom i fizičkom nasilju.


U privatnoj psihijatrijskoj ordinaciji u Virovitici u subotu je teško ozlijeđena psihijatrica Elvira Koić kada je na nju nožem nasrnula pacijentica zadavši joj više ubodnih rana po cijelom tijelu, a pomoć joj je pružena u virovitičkoj Općoj bolnici.


“Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja”, napisao je Beroš na twitteru.
Iz HLK su poručili da su u kontaktu s liječnicima u virovitičkoj bolnici te da će u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom pružiti svu potrebnu pomoć.


“Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak”, irekao je predsjednik komore Krešimir Luetić.


HLK u priopćenju upozorava da je taj događaj ponovo pokazao da su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi verbalnom i fizičkom nasilju.


Istraživanje “Nasilje nad liječnicima“ koje su proveli krajem 2016. godine, pokazalo je da je čak 93 posto anketiranih liječnika na poslu doživjelo neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja te da se fizički napad na liječnika dogodio u 22 posto zdravstvenih ustanova.