Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

predsjednik rh

Milanović: Najvažnije da nije bilo žrtava u padu MIG-a

Autor: Hina

06.12.2022. 18:44
Milanović: Najvažnije da nije bilo žrtava u padu MIG-a

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLPredsjednik Republike Zoran Milanović poručio je kako je najvažnije je da nije bilo žrtava u padu MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u utorak, ozlijeđenom pilotu zaželio je brz oporavak, a očekuje da se što prije utvrde okolnosti i razlog pada.


“U ovom trenutku najvažnije je da su oba pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva živa te da nema žrtava ni ozlijeđenih na mjestu pada zrakoplova, kao ni štete na imovini građana. Ozlijeđenom pilotu HRZ-a želim brz oporavak. U stalnom sam kontaktu s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem koji me obavještava o situaciji. Očekujem da se što prije utvrde okolnosti i razlog pada zrakoplova MiG-21″, izjava je predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga poslana iz njegova Ureda nakon pada MIG-a.


Avion dvosjed MIG-21 HRZ-a srušio se popodne kod Slatine tijekom obučnih aktivnosti, pronađena su živa oba pilota koji su se tijekom pada aviona uspješno katapultirali i prizemljili.
Prevezeni su helikopterom HRZ-a s mjesta nesreće u Zagreb te sanitetskim prijevozom prebačeni na daljnju medicinsku obradu, priopćio je MORH.