Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

SLUČAJ VANJE MARUŠIĆ

Malenica potpisao ostavku šefice USKOK-a: Poznato tko će privremeno sjesti u njenu stolicu

Autor: Hina

20.04.2023. 11:53
Malenica potpisao ostavku šefice USKOK-a: Poznato tko će privremeno sjesti u njenu stolicu

Foto: Matija Habljak / Robert Anić PIXSELLMinistar pravosuđa i uprave Ivan Malenica dao je suglasnost s ostavkom ravnateljice Uskoka Vanje Marušić koju mu je proslijedila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo.


Ministarstvo je priopćilo da je Malenica dao suglasnost sukladno Zakonu o Uskoku te da će glavna državna odvjetnica sukladno Zakonu od Državnom odvjetništvu (DORH) imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja Uskoka za što nije potrebna suglasnost ministra.


Prema pisanju medija, za vršiteljicu dužnosti bit će potvrđena Željka Mostečak, sadašnja zamjenica glavne državne odvjetnice. Dosadašnja ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada u Uskoku iz osobnih razloga.
Iako su u DORH-u naveli da se Marušić povlači iz osobnih razloga, mediji su izvijestili da iza ostavke Vanje Marušić stoji prometna nesreća koju je skrivio njezin vozač sa službenim automobilom, a kojeg je koristio u privatne svrhe. U DORH-u su kasnije potvrdili da se nesreća dogodila krajem ožujka 2022. godine u jutarnjim satima.


Ministar Malenica je najavio da će protiv službenog vozača biti pokrenut stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao zaposlenik Ministarstva skrivio prometnu nesreću.


Malenica je naglasio da ostavka Vanje Marušić nema politički kontekst.