Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

RADOVI NA KATEDRALI

Kardinal Bozanić blagoslovio početak radova na obnovi Katedrale

Autor: Hina

20.10.2022. 14:30
Kardinal Bozanić blagoslovio početak radova na obnovi Katedrale

Foto: Davor KovačevićZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u četvrtak blagoslov početka radova na obnovi kompleksa zagrebačke Katedrale i Nadbiskupskog dvora oštećenih u potresima 2020. godine.


Okupili smo se da bismo u ovome obredu molili za ljude koji rade na obnovi kompleksa naše katedrale i Nadbiskupskoga dvora, rekao je zagrebački nadbiskup i zazvao Božji blagoslov za sve koji su uključeni u pripremanje i u izvođenje obnove, odnosno one koji su preuzeli taj iznimno zahtjevan posao.


Zagrebačka katedrala stradala je u dva potresa 2020. godine, ‘zagrebačkom’ u ožujku i ‘sisačkom’ u prosincu


Ovim slavljima molimo Božju pomoć da započetu gradnju sretno privede željenome cilju, da štiti graditelje i sačuva ih od svakoga zla, dodao je kardinal.
Zagrebačka katedrala stradala je u dva potresa 2020. godine, ‘zagrebačkom’ u ožujku i ‘sisačkom’ u prosincu. Nakon potresa u ožujku s vrha Katedrale skinuti su sjeverni i južni zvonik. Umjesto njih postavljeni su improvizirani križevi koji će ostati do kraja obnove.


Blagoslovu radnika i Katedrale kojim je obilježen početak radova na obnovi kompleksa, nazočila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.