Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

BANSKI DVORI

Iz Vlade odgovorili Milanoviću: “On je notorni lažljivac, štetočina i primitivac”

Autor: Hina

20.02.2024. 20:36
Iz Vlade odgovorili Milanoviću: “On je notorni lažljivac, štetočina i primitivac”

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELLIz Vlade su u utorak odgovorili na priopćenje Ureda predsjednika Republike, poručivši kako je Zoran Milanović notorni lažljivac, štetočina na vanjskopolitičkom planu koja radi protiv hrvatskih interesa te primitivac na unutarnjem planu koji krši Ustav i zakone RH.


“Notorni lažljivac Milanović, koji se druži s kriminalcima, po tisućiti put priopćenjem o predsjedniku Vlade demonstrira raskoš vlastitog primitivizma i obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera. Milanović kontaminira javni prostor lažima i difamacijama, jer se skriva od pitanja na koja je ostao dužan odgovoriti”, poručuju iz Banskih dvora u reakciji na priopćenje Pantovčaka “o ključnoj političkoj ostavštini premijera Andreja Plenkovića”.


Navode da je Milanović ostao dužan odgovoriti  zašto nije reagirao na izvješća SOA-e 2015. godine, ako je određene kontakte smatrao spornima, a istovremeno se upliće u proceduru izbora glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića 2024. godine, zašto šuti o bliskim odnosima svog ravnatelja policije Vlade Dominića i Zdravka Mamića radi kojih je mjere nadzora nad Mamićem vršila SOA umjesto policije te kako to da tadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić, danas šef Ureda predsjednika RH, nije pokrenuo stegovni postupak protiv Turudića.
Dodaju da je Milanović ostao dužan odgovoriti i zašto nije inzistirao na sigurnosnoj provjeri Radovana Dobronića u izboru za predsjednika Vrhovnog suda, jednako kao što sad maltretira javnost tezom o sigurnosnoj provjeri Turudića te zašto izlazi izvan ustavnih okvira svojih ovlasti, zlorabi SOA-u i otvoreno se kao predsjednik RH svrstava na stranu oporbe.


Milanović vlastite navike u očaju pripisuje drugima


Umjesto toga, ocjenjuju iz Banskih dvora, “novi pisani uradak patološkog lažljivca pokazao nam je još jednom kako Milanović vlastite navike u očaju pripisuje drugima”.


“Postupak odabira novog glavnog državnog odvjetnika razotkrio ga je do kraja – on koji druge lažno optužuje za pritisak na institucije, zapravo je sam njihov okupator”, ocjenjuju u Vladi.


U namjeri da zaštiti sebe i svoje, dodaju iz Vlade u priopćenju, Milanoviću je ”normalno” znati za tajne izvide i upravljati radom DORH-a, SOA-e, policije, sudova i drugih institucija.


“Takve totalitarne navike svojstvene su nekim prijašnjim vremenima i politici koja ga je stvorila. Panično ponašanje i divljačko vrijeđanje Milanović redovito demonstrira kad je ulovljen u laži ili kad ga je nečega strah. A sada je očito nervozan zbog neovisnog rada institucija koje neće biti ni pod čijim pritiskom ni utjecajem”, ocjenjuju.


Banski dvori smatraju i da je Milanović danas potvrdio da je premijer Plenković “bio u pravu kad je rekao da su difamirajući napadi od strane čelnika lijevih i radikalno lijevih stranaka tijekom prosvjeda ‘plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva’”.


“To je dio ‘karakterne politike’ koju je Milanović pokrenuo prije više od četiri godine i kojom je snizio kulturu političkog dijaloga u Hrvatskoj. Očito će to biti jedina ostavština u mandatu predsjednika”, ocjenjuju iz Vlade.


Dodaju pritom da će Milanović ostati zapamćen i kao “osporavatelj pandemije koronavirusa, koji je javno relativizirao bolest i poticao na otpor mjerama, a sam se triput cijepio i time zaštitio sebe, zagovornik proruskih stavova koji opravdava agresiju na Ukrajini, a bio je i protiv sudjelovanja Hrvatske u EU misiji vojne pomoći Ukrajini te prvak međunarodne izoliranosti i nerelevantnosti, koji sramoti Hrvatsku, vrijeđa naše saveznike i šteti položaju Hrvata u BiH”.


Iz Vlade dodaju i da je Milanović prethodno svoje “karakterne” osobine lijenosti i nesposobnosti demonstrirao i kao predsjednik Vlade, koja je ostala upamćena po Lex Perković, bacanju hrvatskog kreditnog rejtinga u ‘smeće’, nekorištenju europskih sredstava, gubitku 50 tisuća radnih mjesta i zaleđivanju rasta plaća i mirovina.


Za razliku od njegove katastrofalne Vlade, ističu Banski dvori, Vlada premijera Plenkovića preokrenula je trendove. Pri tome navode povećanje BDP-a u apsolutnom iznosu, kao i brojne strateške projekte.


“I takav Milanović, koji je primjer nerada i neodgovornosti, bi drugima određivao mjerne jedinice. Neka radije analizira sebe i da ocjenu svom predsjedničkom mandatu – na vanjskopolitičkom planu štetočina koja radi protiv hrvatskih interesa, a na unutarnjem planu primitivac koji krši Ustav i zakone RH”, poručuju na kraju iz Vlade predsjedniku Republike.


Vladina je reakcija uslijedila nakon priopćenja Milanovićevog ureda u kojem se, među inim, navodi da se Plenković utisnuo u Wikipediju političkog beščašća kao mjerna jedinica za podvale, laži i manipulacije i u kojem s Pantovčaka premijera opetovano optužuju da je doslovce okupirao DORH i stavio ga pod svoj izravni nadzor.