ponedjeljak, 15. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

VREMENSKA PROGNOZA

I danas toplo - temperature i do 27 stupnjeva

Autor: ZL

24.10.2022. 09:21
I danas toplo - temperature i do 27 stupnjeva

Foto: Arif SitnicaDanas će vrijeme biti većinom suho, djelomice sunčno i toplo, a temperature će se penjati i preko 25 °C.


Krunoslav Mikec, dipl. ing. prognozirao je za HRT kako će ponedjeljak će na istoku zemlje početi uz malo oblaka, ali uz mjestimičnu maglu, posebice u Posavini, zatim posvuda većinom sunčano, ponegdje uz slab i umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura od 24 do 27 °C. Jutarnja, pak, između 11 i 15 °C.


Sutra promijena


– Podjednako iznadprosječno toplo i u središnjoj Hrvatskoj. I pritom djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ujutro i dio prijepodneva uglavnom samo u Posavini i Pokuplju uz maglu. Jugozapadnjak popodne može lokalno na udare biti i jak, a dnevna temperatura porast će i dosegnuti vrijednosti između 23 i 26 °C. I u dijelu gorske Hrvatske moguć je jak jugozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu jugo, uglavnom prema otvorenome, te će more stoga biti umjereno valovito. Bit će pritom umjerene, ponegdje i povećane naoblake, poglavito oko Rijeke i u Gorskom kotaru, gdje je moguća i slaba kiša. Najviša temperatura od 20 do 24 °C, kazao je Mikec te nastavio s prognozom za Jadran.
– Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još malo toplije – najviša temperatura između 24 i 27 °C. Puhat će slabo i umjereno jugo, većinom na otvorenome moguće i jako, te će prevladavati sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Na krajnjem jugu Hrvatske obilje sunca, također uz jugo, ali slabije nego drugdje na Jadranu. Pritom i toplo, uz temperaturu zraka od 23 do 27 °C, rekao je metereolog.


Jugo će nastaviti puhati i sutra a ponegdje može pasti i kiša.